Kurso de Esperanto

A Kurso de Esperanto egy multimédiás számítógépes program az eszperantó nyelv önálló elsajátítására. íme néhány a betűibõl:

 • Csak 12 lecke
 • Kiejtési és hallás utáni értés gyakorlatok
 • MP3 sanzonok - tanulj énekelve!
 • Nagyon változatos gyakorlatok a tartalom rögzítéséhez
 • Feladatjavító Szolgálat (működj együtt!)

Feladatjavító Szolgálat

Az Eszperantó tanfolyam egy olyan tanfolyam, amelyet a tanuló a legfontosabb segéd tananyagkénthasználhat az önálló tanuláshoz. A tanulónak, hogy jobban haladjon a tanulásban, szüksége van eszperantó tanár közreműködésére is, aki kijavítja a fordítási feladatokat, tisztázza a kételyeket, és bevezeti az eszperantó mozgalomba. Ezt a szolgáltatást Feladatjavító Szolgálatnak hívják, és az Eszperantó tanfolyam meghirdetése után sok ilyen szolgálatot hoztak létre különbözõ országokban. A Kurso de Esperanto alkotója kiemelten bátorítja azokat, akik szeretnének létrehozni ilyen szolgálatot, vagy együttműködnia már létezõkkel. Hogy megtudd, van-e már ilyen szolgálat a te nyelveden, légyszíves látogasd meg az illetõ nemzeti nyelvű oldalt ezen a honlapon (használd ezt a baloldali menűt).

2003-ban az UEA Amerikai Bizotsága létrehozta a Projekto Nesto-t, amely az eszperantó Internetes oktatását támogatja Amerikában.Meglátogathatod a http://www.monda.org/nesto/ honlapon.

Ingyenes letöltés

Kurso de Esperanto program - 3.2 verzió (2006.feb.13) - Windows

Figyelem! Windows felhasználóknak aktiválniuk kell a többnyelvű támogatást: elérhetõ a menüben a "Start / Beállítások / Vezérlõpult / Programok hozzáadása / Windows telepítõ fül;" és ott jelöld be az egyéb kódlapok használata négyzetet, majd kövesd a Windows útmutatását. Ha azt figyelmen kívűl hagyod, akkor a Kurso képernyõn négyzetek jelennek meg az eszperantó ékezetek helyett.

Minimum követelmények a Kurso működéséhez: Windows 95/98/Me/NT/XP/2000, Pentium 100, 16 MB RAM, SVGA, hangkártya és mikrofon (opció), 20 MB szabad lemezterület.

Hogyan telepítsük:

 • 1. Töltsd le a telepítõprogramot egy átmeneti mappába;
 • 2. Futtasd a telepítõprogramot
 • 3. Válaszd ki a nyelvet a telepítéshez (az eszperantó az egyik lehetõség)

Vindozo

Kurso de Esperanto program - 3.0 verzió (2003.dec.20) - Linux

Figyelem! Az Kurso de Esperanto - Linux verzió elsõ használatának alkalmával meg kell jelölni az alapértelmezett MP3-lejátszót és a WAV-rögzítõt, úgyszintén az alapértelmezett böngészõt és a levelezõ programot. Ennek érdekében be kell lépni a Kurso de Esperanto indulási menüjébe, majd a "Beállítások", "Hang és Internet"-be. Ha az eszperantó ékezetesek nem jelennek meg helyesen, akkor telepíteni kell egy unikód karakterkészletet és a Kurso beállítási részénél megjelölni azt a készletet alapértelmezettként.

Minimum követelmények a Kurso működéséhez: Linux X-grafikus felület, Pentium 100, 16 MB RAM, SVGA, hangkártya, mikrofon (opció), 20 MB szabad lemezterület.

Hogyan telepítsük:

 • 1. Töltsd le az állományt egy átmeneti mappába;
 • 2. Tömörítsd ki a "kurso.tar.gz" állományt és futtasd az "install.sh" telepítõt;
 • 3. A program az "/usr/share/kurso" mappába lesz telepítve, és a "kurso" paranccsal futtatható a parancssorból.

Linukso

Segédprogram a Kurso lefordításához - Windows

Ha megtetszett ez a program, és le szeretnéd fordítani a saját nyelvedre (a tanfolyamot sokan már lefordították több, mint 23 nyelvre), akkor használhatod ezt a segédprogramot. A helyes működéséhez szükséges, hogy a Kurso de Esperanto már fel legyen telepítve a számítógépre. Feltétlenül értesítsd a szerzõt a munkádról, mert így tájékoztatni tud a fordítási munkával kapcsolatos változtatásokról/újjításokról.

Vindozo