Kurso de Esperanto

Kurso de Esperanto és un programa d'ordinador multimèdia per a l'aprenentatge autodicàctic de l'esperanto. Heus aquí algunes de les seves característiques:

 • Només 12 lliçons
 • Exercicis de pronunciació i comprensió auditiva
 • Cançons en MP3 - apreneu cantant!
 • Bona varietat d'exercicis, per a fixar el contingut
 • Servei de correcció

Servei de correcció

Kurso de Esperanto és un programa d'autoaprenentatge que l'alumne pot utilizar com a material pedagògic principal o auxiliar. Perquè l'alumne progressi millor, és aconsellable que un professor d'esperanto l'acompanyi durant l'estudi, corregint els exercicis, solucionant dubtes i introduint-lo en el moviment esperantista. En aquest servei li diem Servei de correcció i després de publicar el Kurso de Esperanto es van crear molts altres serveis en diferents països. L'autor del Kurso de Esperanto va encoratjar els qui volien fundar o col·laborar en els serveis de correcció ja existents. Per al català, no dubteu a dirigir-vos a l'Associació Catalana d'Esperanto. Si voleu saber més sobre la nostra associació, piqueu aquí.

Al 2003 la Comissió Americana de l'Assocació Universal de l'Esperanto va fundar el Projecte Nesto, que intenta coordinar l'ensenyament de l'esperanto per internet a Amèrica i en altres continents. Per a més informació sobre el Projecte Nesto i inscriure-s'hi, consulteu la pàgina http://www.monda.org/nesto/

Descàrrega gratuïta

Programa Kurso de Esperanto - Versió 3.2 (13/02/2006) - Windows

Compte! Els usuaris de Windows 95/98/Me han d'activar el suport multilingüe de Windows: aneu al menú 'Inici / Configuració / Panell de control / Instal·lar o desinstal·lar programes / Instal·lació de Windows' i allí marqueu el quadre 'Suport multilingüe', confirmeu-ho tot i seguiu les instruccions de Windows. Si s'omet aquest pas, poden aparèixer, a la pantalla de Kurso, petits quadrats en comptes de les lletres accentuades de l'esperanto

Requisits mínims per al funcionament de Kurso: Windows 95/98/Me/NT/XP/2000, Pentium 100, 16 MB de RAM, SVGA, targeta de so, micròfon (opcional), 20 MB d'espai en disc dur.

Com instal·lar:

 • 1. Descarregueu l'instal·lador en una carpeta temporal;
 • 2. Executeu el programa d'instal·lació;
 • 3. Seleccioneu la llengua que es farà servir durant la instal·lació (l'esperanto és una de les opcions).

Vindozo

Programa Kurso de Esperanto - Versió 3.0 (20/10/2003) - Linux

Compte! Quan s'utilitza el Kurso de Esperanto - versió Linux per primer cop, l'usuari ha de comunicar els seus reproductor de MP3 i gravador preferits, així com els seus navegador i programa de correu preferits. Per fer això, l'usuari ha d'anar al menú inicial de Kurso, clicar a 'Configuració' i anar al full 'So i Internet'. Si les lletres accentuades de l'esperanto no apareixen correctament a la pantalla, instal·leu el quadre de tipus Unicode, i en la secció Configurar de Kurso escolliu aquest conjunt de tipus com preferit.

Requisits mínims per al funcionament de Kurso: Linux amb servidor gràfic X, Pentium 100, 16 MB de RAM, targeta de so, micròfon (opcional), 20 MB d'espai en disc dur.

Com instal·lar:

 • 1. Descarregueu l'arxiu en una carpeta temporal;
 • 2. Descomprimiu l'arxiu 'kurso.tar.gz' i executeu l'instal·lador 'install.sh';
 • 3. 'El programa restarà instal·lat en la carpeta '/usr/share/kurso', i es pot executar per mitjà del comandament en línia 'kurso'

Linukso

Programa d'ajuda de traducció - Windows

Si us ha agradat aquest programa i desitgeu traduir-lo a la vostra llengua (el curs ha estat ja traduït a més de 23 llengües), podeu fer servir aquest programa d'ajuda. Per al seu correcte funcionament, cal que Kurso de Esperanto estigui ja instal·lat en el vostre ordinador. És indispensable informar l'autor sobre el vostre treball, perquè així podrà comunicar-se amb vosaltres, i informar-vos sobre els canvis i novetats que afecten el treball de traducció.

Vindozo